Over ons

Hallo mensen, ik zal mij eens even voorstellen…

Ik ben Dicky Heuckeroth en woon met mijn lieve vriendin Hedy in het mooie Staphorst. Ik kan jullie wel vertellen, dat wij helemaal gek zijn van de Oudduitse herder. Vroeger wou ik altijd al een herder maar mijn ouders kochten een andere hond, dus jammer dan… Toen dacht ik “nou als ik later groot ben, neem ik er zelf wel een”.

In 2009 kregen wij de kans om wat vrijer en ruimer te wonen en daar hoorde ook die herder bij. Na het een en ander af te speuren op het Internet kwam ik de Oudduitse herder tegen; mooier, groter, vol en lang in het haar (ik ben kapper, dus ben dol op haar) maar ook mooi recht op de rug en zonder de sluipgang, wat de normale Duitse herder vaak wel heeft. Die wil ik!!!

Dus verder speuren op het Internet naar een goede en betrouwbare fokker. Na enkele maanden vond ik de juiste fokker in Duitsland, waar wij onze Tiktak gekocht hebben, compleet met stamboom en alle overige papieren. Tiktak was een hele mooie teef met een lieve kop en een geweldig karakter. Een aantal mensen zeiden tegen mij “wat een mooie hond, moet je mee gaan fokken, ik wil er ook zo een”. Dus in de voorschriften gedoken en Tiktak op HD en ED laten keuren. Wij hebben ons aangesloten bij het ADRV e.V. (Allgemeiner Deutscher RassenhundeVerband e.V.) en wilden fokken volgens hun reglementen. Deze zijn heel streng, maar wel alles in het belang van de honden en het behoud van de Duitse rasstandaard. Dus een goeie pup, is naar onze mening een pup die volgens deze richtlijnen gefokt is.

Tiktak vond reutjes weliswaar leuk, maar niet zo leuk dat zij er ook puppy’s van wilde. De eerste keer is zij gedekt door Ubbor Vom Fiemereck van Chika’s erf, maar er zijn jammer genoeg nooit puppy’s van Tiktak geboren. Met Hanneke Kapteijns van Chika’s Erf ben ik goed bevriend geraakt en bij haar heb ik dan ook mijn tweede Oudduitse herder gekocht, Em&M . Em&M bleek een perfecte moeder te zijn en uit een van haar nestjes hebben wij ons teefje Balisto gehouden. Helaas is Em&M eind 2018 overleden en ook Tiktak is in het voorjaar van 2019 overleden.

Balisto bleef op dat moment dus alleen over. Zij lijkt erg veel op haar moeder en in de zomer van 2019 zijn wij de aankeuringen en onderzoeken met haar gestart. Met haar mooie vertoning en vriendelijke karakter en een schofthoogte van 60cm, voldeed zij perfect aan de eisen van de ADRV e.V.. Ook haar onderzoeken op o.a. HD en ED zijn prima verlopen. Eind oktober 2019 heeft zij haar eerste nestje gehad. Ook zij is een goede moeder en heel beschermend naar haar pups. Uit dit nestje hebben wij de knuffelaar Dextro gehouden met wie wij de Heuckeroth’s Hoeve lijn verder wilden uitbreiden. Dextro is wat uiterlijk betreft een echte mix van haar vader Uran en moeder Balisto.

Naast de Oudduitse herders hebben wij overigens nog een Kaninchen teckel . Daarnaast loopt er op de boerderij nog een lieve poes rond om op de muizen te jagen en lopen er regelmatig “Leenkoeien en -schapen” in de wei om het gras kort te houden. Al met al een echte beestenboel.

Zo mensen dat was wat over ons, hebben jullie nou zoiets van “ik wil die man wat vragen” Bel gerust, kom onze honden maar bekijken en met hun spelen, wij hebben heerlijke koffie… met een Staphorster rolletje. Lekker!

Tot ziens!
Dicky Heuckeroth’s