Balisto

 • Ras: Oudduitse herdershond (ODH)
  Geslacht: teef
  Geboren: 19 mei 2017

  Kleur/vacht: zwart/bruin, langstokhaar

  Hoogte: 61 cm

  HD vrij
  ED vrij
  Rug vrij – geen bemerkingen

  Mag ik even voorstellen, dit is Balisto van Heuckeroth’s Hoeve. Ze is een zeer mooie, lieve en speelse hond die bij ons is geboren. Haar moeder is namelijk Em&M van Chika’s Erf. Toen ze werd geboren in ons B nest, had ik al gelijk een klik met haar, iedere keer als ik de werpruimte in kwam, kwam ze naar mij toe gekwispeld en vroeg ze gewoon om aandacht. Dit is de mijne dacht ik!

  Wat wij ook altijd doen en zeer belangrijk vinden is een puppycursus. Eigenlijk is het een must. Om de hond te socialiseren is dat top en je hebt er later altijd profijt van. Een ODH moet je namelijk wel goed onder de duim houden en vooral in het begin aangeven wat wel en niet kan of mag! Balisto had dat heel erg snel in de gaten. Het zijn hele slimme honden die je alles, maar dan ook echt alles kunt leren!

  Nu is ze een volwassen dame, dat kun je wel zien aan de foto’s. Fotogeniek is ze wel, mooi dik in het haar wat je regelmatig moet borstelen en als een echte madam gaat ze daar dan heerlijk bij liggen! Een betere en lievere hond dan de ODH is er niet, vinden wij. Als ik haar uit laat samen met mijn zoon en/of vriendin en de andere hondenmeiden houdt ze ons zo in de gaten, met de gedachte “als we maar bij elkaar blijven”. Dikke vriendinnen is ze met onze Kaninchen Teckel Smartie , de hele dag spelen en Smartie druipt wel af als Balisto haar klem heeft tussen haar voorpoten, dan is het klaar voor Smartie. Een kleine en grote hond kunnen dus prima samen!

  Balisto is nog steeds een echte energieke spring in het veld. Ze is dol op zwemmen en springt dan ook in elke sloot (ja, ook die hele vieze!) of waterplas waar we langskomen. Ook speelt zij graag met de tuinslang en het waterpistool. Een andere passie is graven. De ren is langzamerhand omgetoverd tot een ware gatenkaas. Naast het dollen en spelen is zij echter ook een echte knuffelaarster, die graag tegen je aanzit en enorme kussen uitdeelt.

  Balisto heeft in november 2021 haar aankeuring voor het leven bij de ADRV gehad met de volgende uitslag.
  Eine am oberen Größenrahmen liegende, kräftige Hündin mit sehr gutem Ausdruck. Hoher Widerrist, fast guter Verlauf der Oberlinie, guter Verlauf der Unterlinie. Vorhand etwas durchtrittig, Hinterhand stark gewinkelt/ Lange, abschüssige Kruppe. Guter Bewegungsablauf, freier Vortritt, guter Nachschub. Eine Hündin die sich gut weiterentwickelt hat.

  Zuchtbewertung: Vorzüglich
  Körklasse: 1
  Körzeit: Lebenszeit

Dextro

 • Ras: Oudduitse herdershond (ODH)
  Geslacht: teef
  Geboren: 24 oktober 2019

  Kleur/vacht: zwart/bruin met grauw mix, langstokhaar

  Hoogte: 61 cm

  HD vrij
  ED vrij
  Rug vrij – geen bemerkingen

  Mag ik even voorstellen, dit is Dextro van Heuckeroth’s Hoeve. Net als haar vader en moeder is zij een zeer mooie, lieve en nog overactieve hond die bij ons is geboren. Haar moeder is namelijk Balisto van Heuckeroth’s Hoeve. De komst van de kleine Dextro liet op zich wachten, zij kwam na een interval van zes uur na haar zusje op de wereld als kleinste en jongste van het nest. Dextro is een combinatie van de zogenaamde showlijn (moeder Balisto) en de werklijn (vader Uran) en dat zie je in haar doen en laten zeker terug.

  Het kleine, schuchtere puppy haalde de schade snel in en ontplooide zich tot een verlegen hondje die rustig haar beurt op een knuffel afwachtte. Met haar lange vacht en zachtaardige karakter, vielen wij al snel als een blok voor dit Droppie, de naam die zij vlak na haar geboorte kreeg. Nadat zij in ons dagelijkse leven in de huiskamer was belandt, zag je weinig terug van haar verlegenheid. Integendeel; Dextro is een echt boefje en kan je met haar grote bruine ogen erg onschuldig aankijken. Toch moet je je spullen goed in de gaten houden, want voor je het weet, loopt deze wereldverkenner er met je bezem, je stoffer en blik of je flesje drinken vandoor. En probeer dan maar eens je lachen in te houden en correct op te treden.

  Ondanks dat zij af en toe een boefje is, is het een ontzettende knuffelaar, die het liefst bij je op schoot zit of ligt. Daarvoor heeft zij ook echt wel het juiste formaat! Zwemmen en met water spelen is niet echt haar ding, maar dat heeft zij wel aan haar dochter doorgegeven. Zij is wel dol op rennen (en ze kan hard rennen!!) en met de bal apporteren, een echte werker dus.

  Dextro heeft in oktober 2023 haar aankeuring voor het leven bij de ADRV gehad met de volgende uitslag.
  Eine am oberen Größenrahmen liegende, mittelkräftige, etwas gestreckte Hündin mit feminimem Kopf. Gute Vor- und Hinterhandwinkelungen, korekkter Ellenbogenschluss. Lange, etwas abschlüssige Krupe, Rute tief angesetz, gut getragen. Korrekter Schrittwechsel, sehr guter Vortritt und Nachschub

  Zuchtbewertung: Vorzüglich
  Körklasse: 1
  Körzeit: Lebenszeit

Fudge

 • Ras: Oudduitse herdershond (ODH)
  Geslacht: teef
  Geboren: 18 november 2021

  Kleur/vacht: zwart/bruin , langstokhaar

  Hoogte: nog niet bekend, Fudge is nog niet volgroeid c.q. aangekeurd

  HD vrij
  ED vrij
  Rug vrij – geen bemerkingen

  Mag ik even voorstellen, dit is Fudge van Heuckeroth’s Hoeve. Ze heeft de looks van haar vader Pacco, maar is net als haar moeder een deugniet. Ze is bij ons geboren. Haar moeder is namelijk Dextro van Heuckeroth’s Hoeve.

  De kleine Furby, de naam die Fudge na haar geboorte kreeg, was een echt knuffelbeertje in haar eerste weken. Zij zocht steeds contact met haar verzorgers en stond dan ook meestal wel met de neus vooraan om even de aandacht te trekken. En dat is haar dus ook gelukt, wij vielen als een blok voor haar en besloten dat zij de pup zou zijn die wij van Dextro zouden behouden. De kleine Fudge was een echte toverbal, zwart bij de geboorte, maar na de eerste weken zag je al een wat lichtere aftekening aan haar poten. In de eerste maanden van haar leven leek zij uiterlijk op haar moeder Dextro, maar na verloop van tijd (zo rond haar eerste verjaardag) zag je toch duidelijk meer haar vader Pacco in haar looks terug.

  Fudge is onze spring in het veld, een echte druktemaker die graag met de speeltjes, zoals de bal en de Kong, in de weer is. Daarnaast is zij een enorm “praat-apparaat”. In de ren heeft ze altijd wel wat te vertellen van Whoo, whoo, whoo, tot een zacht waf, waf waf, waarmee ze volgens ons aangeeft dat ze het leuk vindt dat we er zijn. Kom je met de auto aanrijden, dan hoor je al een “Whoooo” en grijpt zij snel de Kong om deze te showen.

  Een trouwe en leergierige meid, die op cursussen na drie kwartier wel aangeeft, dat ze het zo langzamerhand echt wel weet met dat “zitten, af of kom voor” en die dan lekker op haar gemakkie in de rondte gaat liggen kijken. Ondanks dat ze soms wat lomp en overenthousiast is, was het verbazend hoe lief zij voor de puppy’s van haar teckelvriendin Smartie was. Heel nieuwsgierig en voorzichtig kwam zij kijken wat voor wezentjes dat nou waren.

  Fudge moet haar aankeuring bij de ADRV nog krijgen, welke dan geldig is voor twee jaar. Waarschijnlijk wordt dit in het vierde kwartaal van 2023 als zij haar tweede verjaardag viert.

  Fudge heeft nog niet de gewenste leeftijd om moeder te worden.

Em&M †

 • Em&M

  Em&M was mijn tweede eigen Oudduitse herder die geboren is op Van Chika’s Erf. Met haar lange vacht in de kleuren zwart/bruin was zij een fantastisch mooie hond. Zij had een uiterst vriendelijk karakter wat de doorslag heeft gegeven om een nestje met haar te willen. Em&M is een aantal keer moeder geworden waaronder van onze Balisto. Daarmee is zij dus de oma van Dextro en de overgrootoma van Fudge en de basis van onze eigen lijn.

  Em&M was heel trouw aan mij, ze luisterde goed en kon prima overweg mat haar maatje Tiktak, met wie zij samen in de ren leefde en met wie zij haar slaapplek deelde. Em&M had een sterk ontwikkeld jachtinstinct en regelmatig ging zij dan ook achter de konijnen aan. Maar het liefst liep Em&M met een enorme stok in haar bek te wandelen en maakte er een spelletje van om deze van haar af te pakken. Ook de voetballen van mijn zoon Dikkie hadden een enorme aantrekkingskracht op haar en menig bal heeft het niet overleefd.

  De liefde voor water heeft zij overgegeven aan haar dochter Balisto. Em&M kon urenlang met de tuinslang spelen als deze aanstond. Ook zwemmen, en daarbij een stok uit het water halen, was haar grote passie.

  Em&M is eind 2018 overleden.

Tiktak †


 • Tiktak

  Tiktak was mijn allereerste Oudduitse herder. Een schat van een hond, geimporteerd uit Duitsland. Dik in het vacht, mooi recht op de rug en erg een sprekende kop. Zij ging door het vuur voor mijn zoon Dikkie. Dikkie was nog jong toen wij Tiktak kregen.

  Wij wonen aan het water en als mijn zoontje op zijn fietsje weg ging, ging Tiktak altijd mee. Afgericht als zij was, luisterde ze altijd goed naar mij. Maar als Dikkie langs het water ging fietsen, kon ik roepen wat ik wilde, ze bleef bij Dikkie tot hij weer terug was. Dus dikke vrienden voor het leven! Dat is toch geweldig.

  Tiktak is helaas nooit moeder geworden, maar zij bleek wel een zeer geschikte rol van “Tante” op zich te kunnen nemen. Zo gaf zij bij Balisto duidelijk de grenzen aan en hield haar nauwlettend in de gaten of zij niet te ver van ons wegliep. Regelmatig checkte zij tijdens het wandelen of iedereen er nog wel was, zowel mens als hond.

  In tegenstelling tot onze andere honden, was Tiktak geen waterrat, zij was eerder het typje van even pootje baden en dan snel de boel weer in de gaten houden. Ook Tiktak bracht graag grote takken mee naar huis en ook bij haar was een voetbal niet veilig. Ze kon urenlang lekker kroelen en haar dikke vacht borstelen was een ware verwennerij voor haar.

  Tiktak is begin 2019 overleden.